Môj Profil

 

Čo je to Môj Profil?

Je to súhrn informácií týkajúcich sa vašich osobných údajov, profesných skúseností, vzdelania, záujmov a schopností.

Zadanie ktorých osobných údajov je povinné?

Aby ste mohli Joblife využívať, musíte mať vo svojom profile vyplnené tieto povinné údaje: meno a priezvisko, odvetvie, štát, mesto.

Kto môže vidieť môj profil?

Členova Vašej siete vidia Váš plný profil. Ostatní ľudia mimo Vašej siete kontaktov vidia len váš základný profil.

Ktoré údaje z môjho profilu vidia ľudia mimo mojej siete kontaktov?

Vaše kontakty vidia všetky údaje z vášho profilu. Ostatní členovia JobLifu mimo Vašej siete vidia iba základný profil s údajmi meno, mesto, odvetvie, súčasné zamestnanie a vzdelanie.

Na čo slúžia jazykové verzie môjho profilu?

Jazykové verzie profilov Vám poskytnú lepšiu možnosť prezentovať sa na portáli JobLife potencionálnym zamestnávateľom, ako aj iným členom portálu.

Čo je to kompletnosť profilu?

Kompletnosť profilu vyjadruje, na koľko percent máte vyplnený Váš profil na JobLife.

Prečo by som mal vyplniť všetky údaje v mojom profile?

Čím je Váš profil kompletnejší, tým efektívnejšie môžete využívať jednotlivé služby.

Akú fotografiu si môžem pridať do svojho profilu?

Môžete si pridať fotografiu vo formáte JPG. Fotografia však nesmie byť väčšia ako 1 MB.

Čo ak sa moja škola nenachádza vo výbere škôl?

Ak sa vaša škola nenachádza vo výbere škôl, požiadajte administrátora o jej pridanie na adrese: podpora@joblife.sk

Čo je to odporúčanie?

Veľa spoločností hľadá kandidátov na svoje voľné pozície aj pomocou odporúčaní. Odporúčanie kandidáta vyjadruje referencie od ľudí, ktorí ho dobre poznajú, či už ide o jeho bývalých nadriadených, kolegov alebo aj priateľov a známych. V odporúčaní môžu týto ľudia vyzdvihnúť jeho vlastnosti, v ktorých vyniká a tým poskytnúť potenciálnym zamestnávateľom ten správny obraz o tomto človeku, ktorý si nedokážu získať z jeho bežného profilu. Odporúčanie na Joblife si môžu medzi sebou vytvárať iba priame kontakty.

Ako získam odporúčanie?

Odporúčanie môžete získať tak, že Vám niekto z vašich priamych kontaktov vytvorí odporúčanie. Ak máte záujem o odporúčanie od konkrétneho priameho kontaktu, môžete využiť funkciu "Požiadať o odporúčanie".

Môžem aj ja niekoho odporučiť?

Samozrejme, môžete odporučiť všetky svoje priame kontakty. Každej osobe však môžete vytvoriť iba jedno odporúčanie.

Prečo sa odporúčania, ktoré som dostal nezobrazujú v mojom profile?

Akonáhle získate od niekoho odporúčanie, nezobrazuje sa okamžite vo Vašom profile. Odporúčanie si najprv prezrite a ak Vám vyhovuje, zaškrtnite políčko "Zobraziť v mojom profile". Kedykoľvek si toto odporúčanie možete opäť skryť.

Koho môžem požiadať o odporúčanie?

O odporúčanie môžete požiadať všetky svoje priame kontakty.

Čo ak nechcem niekoho odporučiť, aj keď mi zaslal žiadosť o odporúčanie?

Žiadosť o odporúčanie od konkrétnej osoby môžete zamietnuť bez uvedenia dôvodu. Druhá strana dostane správu, že žiadosť o odporúčanie bola zamietnutá.

Môžem si zobraziť v mojom profile aj odporúčania, ktoré som vytvoril?

Áno, môžete si zvoliť, ktoré konkrétne odporúčania chcete zobraziť vo svojom profile.

Kde nájdem všetky moje získané a vytvorené odporúčania?

Všetky vaše odporúčania nájdete v sekcii Môj Profil->Odporúčania, v podmenu "Kto ťa odporučil" a "Koho si odporučil".

Ako zistím, že som dostal odporúčanie?

Na Vašej hlavnej stránke Moj JobLife Vás o tom bude portál informovať v sekcii "Novinky na mojom JobLife".

Čo znamená zrušiť žiadosť o odporúčanie?

Ak zašlete vašemu priamemu kontaktu žiadosť o odporúčania a následne si to rozmyslíte, môžete túto žiadosť zrušiť. Zrušiť žiadosť o odporúčanie môžete, len v čase pokiaľ ste nedostali odpoveď od danej osoby.

Môžem požiadať znovu o odporúčanie, aj keď mi daná osoba už predtým zamietla žiadosť?

Nie, nemôžete požiadať danú osobu dvakrát o odporúčanie.

Čo ak vymažem odporúčanie, ktoré som dostal alebo vytvoril?

Ak vymažete prijaté odporúčanie, vymaže sa Vám z profilu a aj zo správy odporúčaní. Tým pádom ho už nebudete môcť viac zobraziť vo vašom profile. Vymazanie vytvoreného odporúčania má za následok jeho vymazanie z profilu osoby, pre ktorú bolo vytvorené, ako aj z vášho profilu, resp. správy odporúčaní. Neskôr môžete tejto osobe vytvoriť odporúčanie opäť.

Prečo u ľudí mimo mojej siete nevidím detaily odporúčaní, ktoré získali?

Odporúčania ľudí mimo siete vidia iba užívatelia s aktivovaným Biznis kontom.


Copyright © 2019
LifeWeb s.r.o., Všetky práva vyhradené

loading...